Over Ons

De continental elektrische fiets is ontworpen door het R&D-team van Infineum en voorzien van de nieuwste Lithium Polymeer accutechnologie. De elektrische fietsen van Infineum zijn gebaseerd op een high-end elektrische fietstechnologie met het gepatenteerde stapelbare accusysteem, 6 ondersteunings standen en een borstelloze lichtgewicht motor.Infineum Technologie

De Infineum elektrische fietsen kunnen worden gereden met 6 verschillende ondersteunigs niveaus. Varierent van  boost  tot eco en zelfs zonder ondersteuning. Daarnaast is er de 6kmh hulp knop voor assisentie bij het lopen met de fiets aan de hand.

De Motor
De Epicykel borstelloze aandrijfmoter weegt slechts 1,9Kg en zit in de voornaaf, waardoor deze gemakkelijk is te verwijderen tijdens onderhoud. Dit in tegenstelling tot een motor in het achterwiel, waar versnellingen in de weg zitten. De krachtige lichtgewicht motor heeft 200 watt puur vermogen, voor een perfecte balans en een moeiteloze plezierige reis.

Motorrendement
De motor zelf is klein en discreet en geeft een ongeslagen stille 80% rendement. In plaats van conventionele tandwielen maakt de Infineum moter gebruik van een sattelietshotel gevormde aandrijving die voor een gladde maar krachtige ondersteuning zorgen.


Gepatenteerde Stapelbaar Battery Systeem

Elke batterij weegt slechts 1.82kg en kan geplaatst en vergrendeld worden op de achterdrager. Daarnaast kunnen er meerdere accu’s op elkaar gestapel en vergrendeld worden en aan elkaar geloppeld met elk hun eigen sluitsysteem zodat ze stevig op hun plaats blijven. Elke batterij heeft een actieradius van gemiddeld 40 km en met het Stapelbare Batterij systeem kan elke reis potentieel onbegrend zijn.

Lithium Polymeer Technology
De gepatenteerde Infineum Stapelbare Batterij is compact, maar de Lithium Polymeer technologie zorgt voor grotere vermogensdichtheid dan ander batterij chemie. In tegenstelling tot Lithium Ion, vormt Lithium Polymeer geen gevaar voor brand of explosie. Het is niet alleen lichter, maar geeft vijf maal de kracht van traditionele loodzuur batterijen van equivalentgewicht. Dit betekend dat de gestapelde accu’s geen gewicht probleem opleveren.

Opladen van de batterij
Opladen van de batterij kan worden gedaan met meerdere batterijen gestapeld of als enkele batterij op de fiets. Daarnaast kunnen de batterijen worden ontgrendeld en verwijderd van de fiets om ze sepperaat doormiddel van het docking station te laden. De batterij en lader hebben indicatie lampjes om te controleren wanneer de batterij volledig is opgeladen. Tevens kunt u tussentijds doomiddel van de controlle lampjes op de batterij ook de accustatus controleren.